Continguts Audiovisuals

Acornhost

Powered by Green Energy

Login Form


Heu oblidat la contrasenya?
Heu oblidat el nom d'usuari?

Usuaris Connectats

Tenim 33 visitants en línia
Bàner

Benvinguts a Ecogent.cat!
Pecha Kucha Vol.12 PDF Imprimeix Correu electrònic
Share
Escrit per Aniol Esquerra   
dijous, 5 de maig de 2011 20:09
Icona Esperit Divendres a les 19h00 s'obren de nou les portes de l'antiga fàbrica d'estrella Damm per allotjar el dotzè volum del Pecha Kucha! Com ja sabeu aquest esdeveniment està centrat en la creativitat i molts cops s'hi troben projectes de sostenibilitat molt interessants. Com sempre hi serem per gravar les ponències pel nostre canal de You Tube. Si voleu passar-vos compreu l'entrada al web de PK i ens veiem. Recordem que és un magnífic lloc per conèixer gent interessant!

Logo Pecha Kucha

Darrera actualització de divendres, 6 de maig de 2011 09:45
 
Activitats per aquest mes de maig PDF Imprimeix Correu electrònic
Share
Escrit per Aniol Esquerra   
dimarts, 3 de maig de 2011 14:40
Icona Esperit Ja us podeu preparar per què el sol ha sortit i les activitats es multipliquen com bolets! Hem deixat al nostre calendari les activitats relacionades amb sostenibilitat! Esperem que us sigui útil i tingueu temps per participar-hi!

Destacats:

Pecha Kucha Vol.12 - Una nova edició de l'esdeveniment top de disseny a Barcelona!
Congrés Bioarquitectura - Un congrés son la construcció sostenible i les "malalties" dels nostres edificis.
Biocultura - Fira sobre productes ecològics i sostenibles. Indispensable!
Visita a les entranyes de la L9 - Interessant visita als túnels del metro de nova construcció!
Clavegueres - Un clàssic que mai falla. Visita les clavagueres de Barcelona!
Comerços verds de Fort Pienc - Una ruta per conèixer els comerços respectuosos de la zona de Fort Pienc!
Darrera actualització de dimarts, 3 de maig de 2011 14:42
 
Ecogent ja ofereix productes i serveis per a la sostenibilitat PDF Imprimeix Correu electrònic
Share
Valoració d'usuari: / 4
PitjorMillor 
Escrit per Aniol Esquerra   
dimarts, 5 d'abril de 2011 15:55
Sol feliçIcona Esperit A Ecogent.cat ja fa temps que estàvem donant voltes per oferir un servei més útil i directe a la gent. Des de fa ja 3 anys que escrivim i fem difusió d'informació relacionada amb la sostenibilitat però volem fer un pas més endavant. A partir d'avui posem a disposició els serveis tècnics dels nostres enginyers i ambientòlegs per tal d'ajudar-vos a esdevenir una persona, col·lectiu o empresa més sostenible. A destacar l'estudi energètic a particulars o escales de veïns que a través d'un anàlisi us ajudarà a estalviar energia a casa.

Serveis oferts

Podreu trobar els nostres serveis al nou apartat que hi ha al menú de l'esquerra i ara per ara oferim aquests serveis:
 • Educació ambiental: Organitzem tallers i classes per altres associacions i col·lectius sobre estalvi energètic i altres temes relacionats amb el desenvolupament sostenible.
  • Preu a consultar

 • Assessoria energètica: Realitzem auditories energètiques a particulars o escales de veïns per ajudar-los a estalviar energia i diners.
  • Auditoria complerta:
   Preu amb IVA: 175 €

   Servei:
   - Desglossament de consums
   - Verificació potència contractada
   - Anàlisi perfil de consum
   - Cerca de consums vampirs
   - Lloguer aparell de mesura
   - Assessoria tarifaria complerta
   - Assessoria de compra
   - Descompte en compres
   - Potencial d'estalvi econòmic 45%
  • L'auditoria és normalment rendible per a les persones que consumeixen més de 45€ al mes d'electricitat i no acabin de reformar o adquirir nous electrodomèstics.
 • Venda al detall: Distribuïm productes respectuosos amb el medi ambient o que ajuden a l'estalvi energètic.
  • Monitors d'energia domèstics Efergy e2: 69,90 € (IVA Inclòs)
  • Monitors d'energia domèstics ENVI: 85,00 € (IVA Inclòs)
  • Comptadors energia Esocket: 17,95 € (IVA Inclòs)
  • Botiga Online en creació: Per consultar-nos escriviu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 • Organització d'esdeveniments: Festes i actes diversos pel foment de la sostenibilitat.
  • Preu a consultar
Per contractar-los podeu escriure-nos a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
Darrera actualització de dijous, 14 d'abril de 2011 12:11
 
Apagades de llum en contra de la pujada de tarifes: Es pot fer quelcom millor? PDF Imprimeix Correu electrònic
Share
Valoració d'usuari: / 7
PitjorMillor 
Escrit per Aniol Esquerra   
divendres, 25 de març de 2011 19:56
Mercat ElèctricIcona Foc Cada dia l'electricitat és més cara i aquests últims mesos hem vist com alguns col·lectius han organitzat algunes apagades de llum per reduir els ingressos i fer una demostració de força a les comercialitzadores elèctriques. Avui ens hem preguntat si son realment efectives aquestes accions o bé si es poden realitzar actes més efectius.

El mercat elèctric espanyol

Abans de poder resoldre el dubte, abans esmentat, cal explicar com funciona el mercat elèctric espanyol i d'aquesta manera abordar de forma més rigorosa el tema.

A Espanya, com a Anglaterra, el mercat elèctric ha estat liberalitzat al juliol del 2009. Es a dir que ara, com a consumidors, podem escollir quina companyia ens pot distribuir l'energia fins a casa. Hi ha doncs bàsicament 4 elements que cal tenir en compte en el mercat elèctric:
 • Els productors d'energia: Son els que generen energia elèctrica.
 • La transportista: És Red Eléctrica Española i té majoritàriament capital públic. S'encarrega de transportar l'energia dels proveïdors als clients finals.
 • Les comercialitzadores: Son les encarregades de vendre l'energia al client final. Han de pactar els preus amb els productors.
 • L'Operador del Mercat Elèctric OMEL: És l'encarregat d'ajustar l'oferta i demanda elèctrica entre els proveïdors i les comercialitzadores.
La pregunta és: ¿Com es defineix el preu de l'electricitat?

Aquest aspecte és molt més senzill d'explicar amb un exemple:

La comercialitzadora A necessita comprar 100 kWh d'energia elèctrica.

En compra:
40 d'energia nuclear que té un preu de cost bastant barat de 2 cent€ / kWh
30 d'energia eòlica que té un preu de cost de 5 cent€ / kWh
20 d'energia tèrmica de gas a un preu de cost de 20 cent€ / kWh
10 d'energia de carbó amb un preu de cost de 40 cent€ / kWh

Si fem el càlcul de la mitjana trobaríem que el preu dels 100 kWh seria de 10,03 €

Però en realitat al mercat espanyol això no funciona així ja que el que defineix el preu del conjunt comprat d'energia és la tecnologia més cara. És a dir que en el nostre cas la de carbó a 40 cent€ / kWh.

Si fem de nou el càlcul ens surt doncs que hem de pagar 40 € per l'energia comprada. És just? No oi?.

Oligopoli

A aquest problema ara cal sumar-li un altre més gros. Si a més a més els proveïdors i les comercialitzadores son els mateixos succeïx que entre ells poden pactar preus i jugar amb avantatge respecte els demés. Doncs és el cas d'Espanya ja que la majoria de contractes son d'Endesa, Iberdrola o Unión Fenosa. Oi que quasi bé tots teniu aquestes comercialitzadores?

Solució

Si realment es vol canviar la situació cal trencar aquest oligopoli de grans empreses per fer que el mercat elèctric espanyol sigui realment lliure. I com? Doncs contractant altres comercialitzadores. Ofereixen els mateixos preus però a diferència de les altres no tenen interessos comuns amb els proveïdors.

Sabies que a Catalunya tenim 3 comercialitzadores Catalanes? Son Nexus Energia, Estabanell i Bassols. Son empreses amb seu aquí amb treballadors d'aquí i que ofereixen les mateixes condicions. També hem de comptar amb la cooperativa Som Energia que oferirà serveis energètics renovables a finals d'any. Per part d'Ecogent us assegurem que no tenim relació amb elles però us volem informar que existeix una gran varietat de possibilitats. Si es diversifica el mercat serà millor per nosaltres.

Si realment volem actuar cal fer-ho on més repercussió té i això no és apagant les llums una hora al mes sinó canviant d'empresa.

Esperem que us hagi agradat la reflexió i si teniu dubtes i voleu discutir-ho entreu al nostre fòrum!
Darrera actualització de dilluns, 28 de març de 2011 12:07
 
Entrevista a Jordi Corrales sobre els incidents nuclears de Fukushima PDF Imprimeix Correu electrònic
Share
Valoració d'usuari: / 2
PitjorMillor 
Escrit per Aniol Esquerra   
dijous, 17 de març de 2011 21:11
Central de FukushimaIcona Foc Hem tingut l'oportunitat d'entrevistar de nou a Jordi Corrales, expert en energia nuclear. Aquest cop ens hem centrat sobre el seguit d'esdeveniments malafortunats que han succeït a la central nuclear de Fukushima. Gràcies a tots els seguidors de Facebook que han enviat les seves preguntes.

Entrevista

 

Primer de tot disculpar-me pels possibles errors en les meves respostes, doncs no tinc més informació sobre el que està passant a Fukushima que el que ens diuen els mitjans de comunicació.

 

Les autoritats japoneses donen la informació amb comptagotes i hi ha molta gent que dóna la seva opinió sobre el que pot estar passant com si fossin fets objectius, cosa que augmenta la confusió.

 

Abans de contestar les preguntes m'agradaria dir un parell de coses sobre l'accident. Pel que ens han dit els operadors de la central, els reactors que estaven en funcionament quan va ocórrer el terratrèmol van parar correctament al detectar-lo. Degut al terratrèmol es va perdre l'alimentació exterior de la planta de Fukushima i va entrar en funcionament el sistema alternatiu d'alimentació elèctrica, que són uns generadors dièsel. Normalment cada central té 3 generadors per seguretat, si falla un, en tens un altre, i si falla aquest un últim, que a vegades és compartit per més d'un reactor en les centrals que en tenen més d'un.

 

A continuació el tsunami es va endur per davant els generadors i van entrar en funcionament les bateries, que és l'últim recurs elèctric i que només funciona durant 8 hores.

 

Després de parar una central nuclear és molt important seguir refrigerant el nucli, doncs els productes de fissió (els elements en els quals es separa l'urani) segueixen emetent calor durant força temps. (http://www.euronuclear.org/info/encyclopedia/r/residual-heat.htm).

 

Al caps d'uns segons, aquesta potència que segueix generant el nucli és de l'ordre del 5% de la potència inicial, i al cap d'unes 8 hores ja ha arribat a només un 1%, però un 1% d'una central de 800 MW, com els reactors 2, 3 i 4 de Fukushima-I segueix sent una potència important.

 

A partir d'aquí, i amb els sistemes danyats pel terratrèmol i el tsunami, hi ha hagut tots els problemes que hi ha. I que esperem que es resolguin amb el menor impacte possible a l'entorn i que ningú es vegi afectat en la seva.

 

Darrera actualització de dissabte, 19 de març de 2011 13:29
Llegiu-ne més...
 
« IniciaAnterior12345678910SegüentFinal »

Pàgina 3 de 65
Copyright © 2017 Associació Ecogent. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.

Cerca en Web

Subscripcions

RSS Button Subscriu-te!


Seguir a Ecogent_cat en Twitter

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.