Continguts Audiovisuals

Acornhost

Powered by Green Energy

Login Form


Heu oblidat la contrasenya?
Heu oblidat el nom d'usuari?

Usuaris Connectats

Tenim 32 visitants en línia
Bàner

Benvinguts a Ecogent.cat!
Hotpan: L'olla que estalvia energia PDF Imprimeix Correu electrònic
Share
Valoració d'usuari: / 1
PitjorMillor 
Escrit per Aniol Esquerra   
dimarts, 14 de desembre de 2010 12:00
HotpanIcona Terra El passat 2 de novembre participàrem en una demostració d'una olla tèrmica anomenada Hotpan a la botiga de Radio René a Barcelona. Us publiquem un reportatge d'aquella sessió on podreu veure quin és el principi de funcionament d'aquestes olles i quins avantatges té respecte les altres. Per fer-ne un resum, gràcies a aquestes olles es pot arribar a estalviar el 60% d'energia necessària per la cocció i a sobre cuinar esdevé més senzill ja que no fa falta estar vigilant el menjar constantment. Aprofitament per agrair l'hospitalitat de na Sílvia i n'Alfred mentre ens ensenyaven l'olla! :)

Hotpan: Menys consum, millors prestacionsCuinar amb calor retingut és més sa i si us interessa saber les propietats d'aquesta cuina i com funciona us recomanem llegir el blog de radio rené i l'anàlisi de la fundació terra.
 
Quin partit es preocupa més pel medi ambient? PDF Imprimeix Correu electrònic
Share
Valoració d'usuari: / 9
PitjorMillor 
Escrit per Mercè Martin Goula i Aniol Esquerra Alsius   
dissabte, 27 de novembre de 2010 14:59
Vota!Icona esperit Demà és un dia molt important. Les eleccions al parlament de Catalunya se celebren aquest diumenge i molta gent encara no sap a qui votar o bé està desencisat amb els partit polítics. Pel tema que ens pertoca, sostenibilitat, hem investigat els programes electorals dels principals grups i l'hem plasmat en una taula comparativa. D'aquesta manera podreu saber d'una manera objectiva quins son els plans de cadascun pel que fa a medi ambient i energies renovables.

Comparacions entre CIU, PSC, PP, ERC, ICV i PACMA

Mirant els programes electorals de cada partit, i fent un primer cop d’ull, veiem que entre els partits que s’estima que tinguin més representació parlamentària; Ciutadans, CiU, ERC, ICV, PSC, PP, Reagrupament i Solidaritat Catalana, els únics que citen el medi ambient són CiU, ERC, ICV, PSC i PP. No obstant hi ha diferències entre ells. El partit que més clarament aposta pel medi ambient és ICV que a part de citar el medi ambient a l’apartat d’aigua i medi ambient, també ho fa en agricultura i ramaderia, economia, habitatge i turisme. En aquest sentit ells aposten per promoure segells de qualitat, prohibir els transgènics entre d’altres. A més el fet d’apostar per la rehabilitació, i apostar per formes de turisme sostenible, és el que els diferencia de la resta de partits. Potser el que més se li assemblaria seria el PSC ja que un dels seus punts és impulsar la agricultura ecològica, recuperació d'aquífers, sostenibilitat per la competitivitat en l’econòmia, i tractar el medi ambient en relació al turisme. En les següents posicions hi podriem trobar CiU, ERC i PP. Observant la taula, podem veure que CiU no només aposta per les renovables sinó que també aposta per l’economia verda, en canvi ERC ho deixa en punts suspensius. El PP cita kyoto, apostar per les renovablable sense desestimar altres fonts d’energia o per la política forestal, entre d’altres. En tot cas, l’únic partit que cita els residus, un gran problema en una societat del consum com en la que vivim, és ICV. Des del meu punt de vista, crec que un tema de tal importància hauria de ser tractat en el mateix nivell de preucupació que l’aigua o les emissions de gasos d’efecte hivernacle i l’únic partit que el tracta en el seu resum del programa és ICV. No per això és menys important el fet de citar “l’economia verda” o “economia i medi ambient” ja que si bé l’economia i el medi ambient són ambits molt diferents, en els temps que corren (reducció de reserves naturals, degradació del medi ambient, volum elevat de residus, i gasos d’efecte hivernacle) és important que hi el medi ambient tingui un paper important en l’economia (sense recursos naturals no hi ha productes a vendre o, simplement, sense una bona gestió del medi marí no hi ha peixos per menjar, o la degradació del medi ambient com contaminació d’aigües porta a greus problemes a la societat). Per tant en aquest sentit podem dir que CiU, PSC i ICV són els que ho tenen més present.

En temes d’aigua mentre que alguns es posicionen sobre transvasament si, transvasaments no o desalinitzadores si/no, el PP només diu que s’ha de desenvolupar un PHN. A diferencia CiU es posiciona apostant pel transvasament del Roine mentre que ERC s’hi oposa; per ERC fer un transvasament no és el millor ja que es depèn del país veí i s’ha de pagar més. Per ells és molt millor apostar per les desalinitzadores ja que si bé és un gast energètic elevat, no és depèn de França. A més dubten de que França hi estigui del tot d’acord amb el transvasament. Per CiU les desalinitzadores suposen un gast energètic massa elevat.

D'altra banda també tenim el partit animalista que tenen moltes propostes relacionades amb la protecció dels animals. A destacar la prohibició dels correbous i la promoció del vegetarianisme però que no esmenta res més sobre energies renovables o medi ambient.

Us deixem tot seguit una taula amb un resum de les propostes de cada partit. Esperem que us siguin d'interès i si voleu comentar alguna cosa podeu fer servir el nostre fòrum!

Darrera actualització de dimarts, 14 de desembre de 2010 12:01
Llegiu-ne més...
 
Campanya per demanar una responsabilitat social a les empreses multinacionals PDF Imprimeix Correu electrònic
Share
Escrit per Aniol Esquerra   
divendres, 19 de novembre de 2010 18:49
LogoIcona Esperit Les empreses europees causen un gran impacte en les vides de les persones a tot el món. Aquestes empreses poden aportar conseqüències positives, com crear ocupació. No obstant això, també poden causar efectes negatius sobre les persones i el medi ambient. Amb massa freqüència les empreses actuen irresponsablement, especialment en els països del sud, on en alguns casos contracten mà d'obra infantil i destrueixen grans extensions de bosc.

Drets per les persones, regles pels negocis

Existeix una iniciativa que vol establir unes normes a les empreses multinacionals per tal d'evitar casos d'abús de poder o injustícia. Es tracta de "Right for People Rules for Business" que necessita presentar 100.00 signatures als caps d'estat europeus i al president de la comissió europea.

LES DEMANDES


Les empreses europees causen un gran impacte en les vides de les persones a tot el món. Aquestes empreses poden aportar conseqüències positives, com crear ocupació. No obstant això, també poden causar efectes negatius sobre les persones i el medi ambient. Amb massa freqüència les empreses actuen irresponsablement, especialment en els països del sud, on en alguns casos contracten mà d'obra infantil i destrueixen grans extensions de bosc. En molts llocs de tot el món, hi ha empreses europees que causen perjudici i les víctimes mai arriben a rebre justícia. Mentrestant, els governs europeus i les seves polítiques donen suport a les empreses perquè obtinguin beneficis que moltes vegades s'aconsegueixen a costa del patiment de les persones i el deteriorament del medi ambient.
 • MÉS RESPONSABILITAT LEGAL

Moltes empreses europees són multinacionals. Altres pertanyen o negocien amb empreses estrangeres. Les multinacionals operen mitjançant nombroses filials, subcontractistes i proveïdors. Actualment, les seus de les empreses obtenen beneficis sense tenir en compte l'impacte negatiu que les seves filials poden tenir sobre la vida de les persones i el medi ambient. S'estan beneficiant de les condicions labors injustes, de la violació dels drets humans i de la destrucció del medi ambient.

 • MÉS TRANSPARÈNCIA

Generalment, les empreses no estan obligades a informar sobre els impactes socials o mediambientals de les seves operacions ni de les seves activitats futures. Com que no hi ha prou obligacions legals, la informació proporcionada és sovint parcial i incompleta. Quins són els impactes d'una foneria d'acer sobre els camps de cultius confrontants?, Com tracten els proveïdors de tèxtils per a Europa als seus treballadors? La publicació obligatòria d'aquesta informació permetria als afectats per aquestes activitats demanar responsabilitat a les empreses.

 • MAJOR ACCÉS A LA JUSTÍCIA

Massa sovint, els afectats per les activitats de les empreses que decideixen prendre accions legals, es troben sovint amb grans barreres. Per exemple, els alts costos econòmics, la dificultat de trobar representant legal i la quasi impossible obtenció de l'evidència que s'exigeix. Fins i tot, poden arribar a patir intimidació per haver iniciat accions legals.

Si voleu participar tan sols cal que visiteu la seva pàgina.

Vols discutir el tema? Entra doncs al nostre fòrum.

Darrera actualització de divendres, 19 de novembre de 2010 18:49
 
Tallers llars verdes PDF Imprimeix Correu electrònic
Share
Escrit per Aniol Esquerra   
dilluns, 15 de novembre de 2010 14:00
Icona Esperit Ecogent col·labora activament amb l'associació Barnamil realitzant tallers de llars verdes. Aquests tallers serveixen per ensenyar-vos com consumir menys energia i aigua a les vostres cases i son gratuïts. Us deixem a continuació un reportatge realitzat per la televisió de Viladecans sobre els tallers que estem realitzant a les escoles Pau Casals i Mediterranea d'aquesta població. :)

Darrera actualització de dilluns, 15 de novembre de 2010 14:08
 
Vols provar un cotxe elèctric? Doncs pots fer-ho al Fórmula-e! PDF Imprimeix Correu electrònic
Share
Valoració d'usuari: / 3
PitjorMillor 
Escrit per Aniol Esquerra   
dilluns, 8 de novembre de 2010 17:53

Fórmula-eIcona Foc Sempre has tingut ganes de provar un cotxe elèctric? Doncs aquest cap de setmana pots tenir la teva oportunitat! Se celebra a Montmeló la Fórmula-e. L'entrada és gratuïta i podràs veure els cotxes elèctrics de tots els expositors i provar-los pel circuit! Ens hi veurem! ;)

 

Punt de trobada de la mobilitat elèctrica.

Fórmula-e és un punt de trobada, anàlisi i mostra de la mobilitat elèctrica que tindrà lloc els dies 13, 14 i 15 de novembre de 2010 al Circuit de Catalunya (Montmeló).

Les activitats se centraran en tres eixos:

El dissabte i el diumenge simultàniament es realitzaran curses com les Ecoseries organitzades per la Federació Catalana d’Automobilisme, en què per primer cop s’incorpora la nova categoria de vehicle elèctric.

L’assistència a totes les activitats és lliure i gratuïta, però dilluns cal inscriure’s per assistir a les conferències a través de www.cetib.cat/agenda.

El comitè organitzador està format per institucions i entitats sensibilitzades amb el sector, que compten amb el suport d’un grup de patrocinadors que fan possible el Fórmula-e.

Aquest any serà el segon que es realitza aquesta jornada, que té els següents objectius:

 • Sensibilitzar, educar i divulgar la mobilitat elèctrica
 • Col·laborar en accelerar la seva implementació i cercar solucions per arrabassar les dificultats actuals (administratives i tecnològiques)
 • Donar resposta a la demanda actual d’informació (tècnica, administrativa, social i econòmica) respecte a la mobilitat elèctrica
 • Preveure el seu futur escenari, detectar en el seu anàlisi línies d’actuació preventiva per a un correcte traspàs social cap a la mobilitat sostenible
 • Promoure entre els enginyers la recerca permanent de millores en el desenvolupament d’aquesta tecnologia
 • Difondre entre els tècnics i responsables municipals, els col·legiats, les universitats i el públic en general, la diversitat de vehicles elèctrics que hi ha actualment en el mercat les seves possibilitats i les seves limitacions, per tal de contribuir a una mobilitat més sostenible

Destinataris

 • Públic en general
 • Marques fabricants
 • Empreses distribuïdores
 • Empreses subministradores de serveis o productes relacionats
 • Tallers de manteniment i reparació
 • Alumnes de centres d’educació professional i de les universitats
 • Responsables d’institucions públiques que vulguin conèixer les empreses que són sensibles a la sostenibilitat i la innovació
 • Enginyers tècnics industrials, professionals del sector i estudiants d’enginyeria
Darrera actualització de dilluns, 8 de novembre de 2010 17:53
 
« IniciaAnterior12345678910SegüentFinal »

Pàgina 5 de 65
Copyright © 2017 Associació Ecogent. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.

Cerca en Web

Subscripcions

RSS Button Subscriu-te!


Seguir a Ecogent_cat en Twitter

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.